PVC KAPI PENCERE SİSTEMLERİ PİMAPEN


Ürün Tanıtımı
PİMAPEN PVC Pencere Sistemleri, statik özelliklerini arttırmak amacıyla içlerine konulan galvanizli destek saclarıyla güçlendirilmiş PVC profillerden oluşmaktadır. Kasa-kanat-cam arasında sızdırmazlığı sağlayan özel contalar mevcuttur. Kanatların açılıp kapanması donanımlar ( aksesuarlar ) sayesinde olmaktadır.

NEDEN PVC?
Günlük yaşamın vazgeçilmez maddelerinden bir tanesi hiç kuşkusuz, polimerdir. PVC (Poli Vinil Klorür), çok büyük olan bu polimer ailesinin önemli bir üyesidir ve modern bir sentetik (yapay) malzemedir. İki doğal kaynak olan petrol ve tuz'dan üretilen PVC, ticari anlamda ilk olarak gelişen plastiklerden biriydi. Günümüzde PVC, çocuk oyuncaklarından, su toplama ve dağıtma borularına, şişe ve torba yapımına, çeşitli spor malzemelere, otomobil döşemelerine ve silecek sistemlerine, pencere profillerine, pillere, elektrik izolasyon maddelerine, kablolara, kredi kartlarına, yiyecek kaplarına, kan torbası, serum tüpü, ameliyat eldiveni ve kalp kateteri gibi tıbbi malzemelere kadar modern yaşamımızda bir çok değişik uygulamalarla çok geniş kullanıma sahiptir. PVC'nin hayatımızın her alanında ve pencere profillerinde yaygın olarak kullanılmasının altında şu temel özellikleri yatmaktadır:

  • Sağlamlık ve hafiflik : Pencere profil ve kapı üretiminde kullanılan ahşap ve alüminyum malzemelerle kıyaslandığında PVC malzeme daha dayanıklı ve işlevseldir. PVC'nin aşınma dayanımı, hafifliği ve iyi mekanik dayanıklılığı ve tokluğu bina ve konstrüksiyon uygulamalarında onun kullanımında çok önemli teknik avantajlardır.
  • Ateşe dayanım : PVC, polimer zincirinde klor atomu taşıması nedeniyle doğal olarak zor tutuşmaktadır, yani alev alma sıcaklığı yüksektir. Yanma, ısı kaynağı kaldırılınca hemen durmaktadır. Bu özellik PVC'yi pencere, kapı, kaplama vb. uygulamaları için özellikle uygun yapmaktadır. Buna karşın ahşap malzeme kolay yanmakta ve alevi taşımaktadır.
  • Uzun ömürlülük : PVC malzemeden ürün elde etmeden önce, PVC bir dizi özel katkı maddeleriyle birleştirilir. Katkı maddeleri ürünün mekanik özelliklerini, parlaklığını, hava şartlarına dayanımını, rengini, berraklığını ve elektriksel özelliğini belirler. PVC hava şartlarına, kimyasal çürümeye, korozyona, şoka ve aşınmaya dayanıklıdır. O bu nedenle açık havaya maruz ürünlerinde ve birçok farklı uzun ömürlü istenen yerlerde müşterilerin tercih nedenidir. Örneğin PVC boruların %75'inin 40 yıldan fazla bir ömre sahip olacağı (100 yıla çıkma potansiyeli olacağı) tahmin edilmektedir. Pencere profilleri ve kablo yalıtımı gibi diğer uygulamalarda, çalışmalar gösterdi ki bunların % 60 'ından fazlası 40 yıldan daha fazla bir ömre sahiptir. Ahşap ise kısa ömürlüdür.
  • Ekonomiklik : PVC'nin hafifliği, sağlamlığı ve dizayn esnekliği bir çok uygulamada fiyat avantajı sağlar. Konstrüksiyonda kullanılan PVC bileşenler mükemmel fiyat/performans avantajları sunmaktadır. PVC, ahşap için kesin ihtiyaç olan bakım ve boya istemez. PVC dayanıklıdır, uzun süreli ve bakım istemeyen uygulamalar için çok uygundur. PVC'nin yapım ve kullanım maliyeti, alüminyum ve ahşaba göre daha düşüktür.
  • Çevreyle dost : Üretimden yok olana kadar yaşam döngüsünü ve bu döngü sırasında çevrenin etkilenme derecesini dikkate alan değerlendirme ve bağımsız çalışmalarda PVC'nin çevreye etkisi, pencere profil ve kapı üretiminde kullanılan diğer malzemelerle kıyaslandığında olumlu bulunmuştur. Geri dönüştürülebilir bir malzeme olan PVC den üretilen ve kullanım durumu olmayan/kalmayan tüm malzemeler tekrar tekrar yeniden şekillendirilerek mamül haline getirilir.
  • İyi yalıtıcı : PVC malzemenin ısı iletim katsayısı, pencere profil ve kapı üretiminde kullanılan ahşap ve alüminyum malzemelerle kıyaslandığında daha iyi yani daha düşüktür (?PVC= 0,16 W/mK iken , ?ALUMİNYUM= 200 W/mK ve ?AHŞAP= 0,20 W/mK). Dolayısıyla PVC, ısı tasarrufu açısından pencere profil ve kapı üretiminde kullanılan en iyi malzemedir. Isı yanında PVC, ses, nem ve benzeri dış etkilere karşı gerçek bir yalıtım malzemesidir.
  • Çok yönlü oluşu : PVC'nin fiziksel özellikleri tasarımcılara, tasarım yaparken yüksek derecede özgürlük sağlar. PVC bu nedenle inşaat, ambalaj, tıp, elektrik, elektronik, otomotiv sektörlerinde kısaca hayatımızın her alanında yaygın olarak kullanılmaktadır.
  • Yeniden kullanılabilirlik : Borular, pencere profilleri ve yer döşemleri gibi konstrüksiyon malzemeleri ömürlerinin sonunda yeniden kullanılabilirler. Bu özelliği ile PVC çevre ve ekonomi açısından önemli fayda sağlamaktadır.

PVC ve Alüminyum Pencerelerinin Karbon Ayak İzi Açısından Karşılaştırılması
Karbon ayak izi, her insanın ulaşım, ısınma, enerji tüketimi gibi faaliyetleri sırasında veya satın aldığı her türlü ürünün üretim aşamalarında atmosfere yayılmasına neden olduğu karbon miktarını anlatmak üzere kullanılan bir terimdir. Başka bir ifadeyle, aldığımız her ürün veya gerçekleştirdiğimiz her faaliyet için gerekli olan enerjinin üretilmesi sırasında atmosfere salınan karbon gazı toplamını ifade eder.
Doğal süreçlerin etkisinde milyonlarca yıldır devam eden iklim değişikliği, günümüzde insan kaynaklı çevresel kirlilik nedeniyle etkisini ve zararını daha da arttırmıştır. Geçmişten aldığımız temiz ve sağlıklı çevre mirasını gelecek nesillere de gerektiği gibi aktarabilmek için her kişi ve kuruluşa görevler düştüğü bir gerçektir.
Bu çerçevede hem çevre ve iklime karşı duyarlılığımızı göstermek üzere hem de çevre kirliliğine karşı alınan önlemlere somut katkı verebilmek üzere karbon ayak izinin hesaplanması ve azatlımı konusunda çalışmalar yapmak önemli bir görev haline gelmiştir.
Karbon ayak izi, bir işletme yada bir faaliyet sebebi ile oluşan ve yaygın olarak küresel ısınma potansiyelini ifade eden sera gazı emisyon miktarını hesaplar. CO? eşdeğeri kilogram veya ton cinsinden ölçülür.
Karbon ayak izi karşılaştırması için yapılan çalışmada aynı tip ve ebattaki PVC ve Alüminyum pencere çerçevelerinin, hammadde oluşturulmasından binaya montajına kadar aşamalardaki enerji tüketimi ve bunun sonucunda da kg cinsinden CO2emisyon miktarları hesaplanmıştır. Bu çalışmada PVC pencere çerçevesinin karbon ayak izi 248,8 kg CO2 olarak, Alüminyum pencere çerçevesinin karbon ayak izi ise 485,9 kg CO2 olarak bulunmuştur. Alüminyum pencere çerçevesinin karbon ayak izi, PVC pencere çerçevesine oranla 2 kat daha yüksek miktardadır.
Ayrıca, PVC profillerinden yapılmış pencerenin ısı yalıtım performansı da yüksektir. Dolayısıyla kullanıldıkları mekanlarda kışın ısınma enerjisinden, yazın iklimlendirme (klima) enerjisinden tasarruf sağlayarak Diğer bir konu da PVC pencerelerin, uzun ömürleri sonrasında geri dönüşüm için enerji tüketimi, Alüminyum pencerelerin geri dönüşüm enerji tüketimine göre çok çok düşüktür.
PVC pencerelerin tüm üretim aşamalarında, düşük karbon ayak izine, kullanımları sırasında uzun ömür ve üstün yalıtım performansına, geri dönüşümlerinde de düşük karbon ayak izine sahip olmalarından dolayı diğer malzemelerden yapılmış pencerelere tercih edilmesi sonucunu doğurmuştur.

PİMAPEN PVC Pencere Sistemleri;
S-7500 FANTASIA
Ana Profillerin tümü 75 mm genişliğinde ve 6 odacıklıdır. İç-orta-dış contalıdır. Profil köşeleri ve cam çıtaları yuvarlatılmıştır. 24mm, 32-33mm kalınlığında cam üniteleri veya paneller kullanılabilir.

S-7000 MAXIMUS
Ana Profillerin tümü 70 mm genişliğinde ve 5 odacıklıdır. İç-dış contalıdır. Profil köşeleri ve cam çıtaları yuvarlatılmıştır. 4-5mm, 20mm, 24mm, 28mm, 32-33mm, 35-36mm, 39-40mm kalınlığında cam üniteleri veya paneller kullanılabilir.

S-7000 HORIZON
Ana Profillerin tümü 70 mm genişliğinde ve 5 odacıklıdır. İç-dış contalıdır. Profil köşeleri ve cam çıtaları yuvarlatılmıştır. 4-5mm, 20mm, 24mm, 28mm,32- 33mm, 35-36mm, 39-40mm kalınlığında cam üniteleri veya paneller kullanılabilir.

S-6000 QUADRO
Ana Profillerin tümü 60 mm genişliğinde ve 4 odacıklıdır. İç-dış contalıdır. Çıta yüzeyleri ve köşe birleşimleri eğimlidir. 4-5mm, 20mm, 24mm, 28mm, 32-33mm kalınlığında cam üniteleri veya paneller kullanılabilir.

S-7700 SLIDER
Kasa Profili 75 mm, Kanat Profili 50 mm genişliğinde olan sürme sistemdir. Fırça contalıdır. Çıta yüzeyleri ve köşe birleşimleri eğimlidir. 4mm, 20mm, 24mm cam üniteleri veya paneller kullanılabilir.

S-9500 SLIDER
Kasa Profili 93.5 mm, Kanat Profili 50 mm genişliğinde olan sürme sistemdir. Fırça contalıdır Çıta yüzeyleri ve köşe birleşimleri eğimlidir. 4mm, 20mm, 24mm cam üniteleri veya paneller kullanılabilir.

PENCERELERİN KULLANIMI
Pencere ve kapılarınızı problemsiz olarak uzun süre kullanabilmeniz için aşağıda belirtilen kullanım ve bakım kurallarına dikkat etmenizi rica ederiz.

Tek Kanat Açılımlı Pencere ve Balkon Kapılarının Kullanımı; Bu aksesuar, pencere kanadındaki kol yardımıyla açılır ve kapatılır. Kol aşağıyı gösteriyorsa, pencere kapalı (normal) konumdadır. Ancak böyle kapalı konumda iken pencerenin teknik özellikleri (su ve hava sızdırmazlığı, ısı yalıtımı, ses yalıtımı ) oluşmaktadır. Pencere kanadını açmak için kolu 900 çevirerek yatay konuma getiriniz ve kilitten kurtulan kanadı yana doğru açınız. Pencereyi kapatmak için kanadı çerçevenin içerisine itiniz ve kolu tekrar kapalı (normal) konuma getiriniz.

Vasistas Aksesuarlı Pencerelerin Kullanımı ;
Vasistas aksesuarlı pencereler de aynı şekilde pencere kanadına monte edilmiş, bir kol yardımıyla hareket ettirilir. Pencere kapalı iken kol yatay konumdadır. Ve pencere bu konumda kilitlidir. Kanadı aralamak için kolu 900 döndürerek dik ( vasistas ) konuma getirip, kilitten kurtulan kanadı koldan hafif çekerek aralama pozisyonuna getiriniz. Pencereyi kapatmak için, kanadı çerçevenin içerisine iterek kolu tekrar yatay ( kapalı ) konuma getiriniz. Özellikle, büyük kanatlarda ve özel biçimdeki kanatlarda ( üçgen veya daire şeklinde ) boş kalan elinizle kanadın çerçevesinden bastırmanız gerekmektedir. Pencerede kol yerine vasistas kilit (çarpma kilit) var ise, kilit tutamağını aşağıya doğru çekerek kanadı açınız. Kapatmak için kanadı yerine iterek vasistas kilidin kapanmasını sağlayınız.
Dikkat: Pencere kanadını vasistas makası tutmaktadır. Pencerenizi temizlemek istediğinizde bu makası çıkarabilirsiniz. Makası tekrar yerine takarken tam olarak yerine oturmasına dikkat ediniz. Makas tam olarak yerine oturmazsa kanat bir sonraki açılışında olması gerekenden daha fazla açılır ve yaralanmalara neden olabilir.

Çift Açılım Aksesuarlı Pencere ve Balkon Kapılarının Kullanımı ;
Çift Açılımlı Pencere, Tek Kanat Açılım ve Vasistas Açılımın birleştirildiği bir aksesuardır. Kanadı açmak için kolu yatay konuma, kapatmak için normal konuma getiriniz. Kanadı vasistas konumda aralamak için, kol yukarıyı gösterinceye kadar, normal konumdan itibaren 1800 döndürünüz ve kanadı koldan hafif çekerek vasistas konuma getiriniz. Kapatmak için kanadı tekrar çerçevenin içerisine iterek kolu normal konuma getiriniz. Özellikle büyük kanatlarda boş kalan eliniz ile kanadın çerçevesinden bastırmanız gerekmektedir. Kanadın aksesuarı ancak, kol yukarıda belirtilen konumlarda iken düzgün çalışabildiğinden kolun belirtilen konumlarda bulunmasına ve bu konumların dışında ara konumda bulunmamasına dikkat ediniz. Kanat aralanmış pozisyonda iken, kol ara konumda kalabilir. Böyle bir durumda endişe etmenize gerek yoktur. Kasa-kanat makası kanadı bu konumda da tutacaktır. İlk olarak kolu, vasistas konuma getirip kanadı itiniz. ( Bu durumda kanadın üst kısmı oturmuş, alt kısmı henüz oturmamıştır ) Bir sonraki adımda kol açık ( yatay ) konuma getirilir ve kanat itilir, son olarak kol kapalı konuma getirilerek pencere kilitlenir.

Çift Kanat Aksesuarlı Pencere ve Balkon Kapılarının Kullanımı ; Pencere ve kapılarınız orta direksiz ve iki kanatlı ise ilk açılacak olan kanadın kullanımı ( Pencere kolunun olduğu kanat ) yukarıda anlatılan tek açılım veya çift açılım aksesuarları gibidir. İkinci olarak açılacak olan kanatta ise sürgü kilitleme sistemi vardır. Sürgü kilitleme sisteminin açma kapama kolunu veya alt-üst sürgülerini çekerek kanadın açılmasını sağlayabilirsiniz. Pencereyi tekrar kapatırken, sürgü dillerinin yerine tam oturmasına dikkat ediniz. Kanatlar açık iken sürgü kollarını kapatmayınız. Pencereyi kapatırken önce sürgü takılı olan, daha sonra kol takılı olan kanadı kapatınız.
Dikkat: Sürgü takılı kanat açıkken diğer kanadı kapatmayınız.

Sürme Pencere ve Kapıların Kullanımı;
Bu aksesuar, pencere kanadındaki kol yardımıyla yatay eksende sağa ve sola hareket ettirilerek çalışır. Pencere kolu aşağıyı gösteriyorsa pencere kapalıdır. Pencere kanadını açmak için kolu 900 çevirerek yatay konuma getiriniz ve kanadı sürünüz. Sürme kapılar içten ve dıştan açılıp kapanabilir, kilitlenebilir. Kanat üzerinde tutamak, kol veya çıkma kol takılıdır.

Kilitli Kapıların Kullanımı;
Gereken sızdırmazlık değerlerine ulaşabilmek için ve özellikle de hırsızlık olaylarına karşı kapı kilitli tutulmalıdır. Kapıların kilitli olmadığı durumlarda kapı kolu aşağı bastırılarak açılır. Kapınızı doğru biçimde kilitleyebilmeniz için ise hangi kilit çeşidinin uygulandığını bilmeniz gerekir.

PİMAPEN ÇEŞİTLERİ

s-7500 fantasia S-7500 FANTASIA

Ana Profillerin tümü 75 mm genişliğinde ve 6 odacıklıdır. İç-orta-dış contalıdır. Profil köşeleri ve cam çıtaları yuvarlatılmıştır. 24mm, 32-33mm kalınlığında cam üniteleri veya paneller kullanılabilir.

s-7000 maximus S-7000 MAXIMUS

Ana Profillerin tümü 70 mm genişliğinde ve 5 odacıklıdır. İç-dış contalıdır. Profil köşeleri ve cam çıtaları yuvarlatılmıştır. 4-5mm, 20mm, 24mm, 28mm, 32-33mm, 35-36mm, 39-40mm kalınlığında cam üniteleri veya paneller kullanılabilir.

s-7000 horizon S-7000 HORIZON

Ana Profillerin tümü 70 mm genişliğinde ve 5 odacıklıdır. İç-dış contalıdır. Profil köşeleri ve cam çıtaları yuvarlatılmıştır. 4-5mm, 20mm, 24mm, 28mm,32- 33mm, 35-36mm, 39-40mm kalınlığında cam üniteleri veya paneller kullanılabilir.

s-6000 quadro S-6000 QUADRO

Ana Profillerin tümü 60 mm genişliğinde ve 4 odacıklıdır. İç-dış contalıdır. Çıta yüzeyleri ve köşe birleşimleri eğimlidir. 4-5mm, 20mm, 24mm, 28mm, 32-33mm kalınlığında cam üniteleri veya paneller kullanılabilir.

s-9500 slider S-9500 SLIDER

Kasa Profili 75 mm, Kanat Profili 50 mm genişliğinde olan sürme sistemdir. Fırça contalıdır. Çıta yüzeyleri ve köşe birleşimleri eğimlidir. 4mm, 20mm, 24mm cam üniteleri veya paneller kullanılabilir.

s-7700 slider S-7700 SLIDER

Kasa Profili 93.5 mm, Kanat Profili 50 mm genişliğinde olan sürme sistemdir. Fırça contalıdır Çıta yüzeyleri ve köşe birleşimleri eğimlidir. 4mm, 20mm, 24mm cam üniteleri veya paneller kullanılabilir.

LalePen Yapı İnşaat NARLIDERE - 0 232 238 85 80
e-posta : info@lalepen.com - WhatsApp : 0533 567 16 88 - 0555 324 44 43